7 Spelletjes die jouw receptie kunnen ontdooien

Zitten jouw collega’s in stilte nootjes binnen te spelen terwijl ze de minutenwijzer nauwlettend in het oog houden? Zorg voor een paar leuke, toegankelijke activiteiten en de aperitief wordt al snel een heus avondfeest.
 

Samen aperitieven en genieten van een hapje is een uitstekende manier om naar mekaar toe te groeien als collega’s. Maar als je niet wil wachten tot het derde glas cava voor de tongen echt loskomen, probeer dan eens een paar leuke activiteiten te organiseren.

 

De Zeven Spellenwonderen

  1. De Knipoog des Doods

Verdeel briefjes onder je collega’s met een van deze drie letters op: M, D of S. De Moordenaar kan elk Slachtoffer uitschakelen door naar hem of haar te knipogen. De Detective maakt zich bekend en probeert de Moordenaar op te sporen voordat iedereen, liefst zo dramatisch mogelijk, geëlimineerd is. De Detective heeft maximaal 3 kansen om te raden wie de Moordenaar is. Crimineel.

 

  1. Standbeeld

Kies in het begin van het personeelsfeestje een collega uit als standbeeld. Wanneer hij of zij na een tijdje plots stopt met praten en bewegen, moet iedereen hetzelfde doen. De laatste die nog praat of beweegt, heeft verloren. Halt.

 

  1. Wie ben ik?

Een klassieke ijsbreker. Schrijf namen van bekende mensen op post-its en kleef er eentje op de rug van iedereen die binnenkomt. In de loop van de avond moet iedereen aan de hand van de reacties en antwoorden van hun collega’s achterhalen wiens naam op zijn of haar rug plakt. Cleopatra.

 

  1. Twee op Drie

Elke speler onthult drie dingen over zichzelf. Twee daarvan zijn waar, maar eentje is altijd gelogen. De winnaar is diegene die het beste kan inschatten welke onthullingen waar zijn, en welke niet. Poly-graaf.

 

  1. Het Kantoor Kampioenschap

Dit spel vergt een beetje voorbereiding en creativiteit. Organiseer enkele leuke wedstrijden zoals propjes in een mand gooien, papieren vliegtuigjes maken en lanceren, dossiers sorteren of ‘helikopteren’. Vergeet geen beker, krans of kroon om de winnaar te belonen! Olympisch.

 

  1. Familieraad

Stuur een paar weken voor het personeelsfeest een aantal vragen door naar je collega’s en maak een ranglijst van de meest voorkomende antwoorden. Verdeel tijdens het feest je collega’s in groepjes van drie of vier en laat ze raden welke antwoorden in de top 3 staan. Mainstream.

 

  1. The Employee Awards

Bedenk een paar grappige categorieën en deel stemformulieren uit aan je aanwezige collega’s. Tel op het einde wie de meeste stemmen kreeg en kroon de nieuwe Mr. Friendly en Ms. Teamplayer. Oscars.

Reactie toevoegen